L’any passat vaig participar en el programa Nexus 24 amb el projecte FUNQ! Qualitat Fàcil i Divertida!, projecte que ha derivat en la Xarxa de Qualitat de la UPC. Durant desenvolupament del projecte vaig viure Nexus24 com a usuari, amb experiències molt positives amb el grup que el va desenvolupar i totes les persones que hi van intervenir, des de gerència fins a la resta de components dels altres projectes, passant per les persones coordinadores de Nexus24, i sobre tot el meu equip els FUNQ!.

Per això, quan va sorgir la oportunitat de viure noves experiències com a facilitador, no m’ho vaig pensar dues vegades i m’hi vaig apuntar. Volia transmetre els meus coneixements i experiències a un grup de persones que els unia un objectiu comú de millorar la UPC col·laborativament.

Em van assignar el projecte Campuslab. Un projecte que tenia poc a veure amb la meva feina, i que m’ha permés conèixer persones a les que els mou un objectiu comú que en aquest cas és: Convertir la UPC en un laboratori viu!, un projecte molt interessant i ambiciós.

Els facilitadors no tenim una feina molt definida, que ja està bé, i cadascú dins de les seves disponibilitats i coneixements i manera de fer va “facilitant”. Les primeres convivències amb l’equip van ser a la jornada que vam preparar a Vilanova, he tingut 4 o 5 trobades presencials, la distància entre Vilanova i Barcelona no ajuda a les trobades presencials, i en elles he intentat transmetre el màxim, els he donat consells i eines que ells han pogut utilitzar, sempre ho he fet amb intenció d’ajudar.

Finalment com a facilitador he après molt, ara sé que hi ha instal·lacions molt potents a la UPC que es poden fer servir per convertir la UPC en un Campus Viu!. Però el més important, i el que m’emporto és haver conegut personalment a un grup de persones com els que formeu Campuslab i que de ben segur que aconseguireu el vostre objectiu.


Jaume Pérez

Facilitador equip Campuslab